Tips en inspiratie voor een nieuwe natuurlijke haarkleur

Een nieuw seizoen, een nieuwe haarkleur. Het is heerlijk om met het wisselen van de seizoenen ook voor een nieuw modern kleurtje in je haar te kiezen. Felle kleuren en onnatuurlijke pasteltinten zoals zachtroze en mintgroen zijn nog onverminderd populair, maar er zijn ook ontzettend veel mogelijkheden voor trendy natuurlijke haarkleuren. Lees verder om te ontdekken wat de mooiste natuurlijke kleuren van dit seizoen zijn voor blond haar en voor donker haar.
donderdag, 12 december, 2019
Waarom natuurlijke haarkleuren?

Bij Pure Hair & Make-Up in Utrecht werken we het liefst met natuurlijke haarkleuren. Deze blijven langer mooi en hoeven dus ook niet zo vaak bijgewerkt te worden. Daarnaast staat een natuurlijke haarkleur bij de meeste mensen gewoon het mooiste!

Een kleur met dezelfde ondertoon als je eigen haarkleur heeft meestal het mooiste effect, omdat deze het beste bij je huidskleur past. Maar laat dat je niet tegenhouden om te experimenteren! Je kapper adviseert je graag over natuurlijke kleuren die goed bij je passen.

De beste haarkleuren voor blond haar

De mogelijkheden voor blond haar zijn eindeloos, van platina via koraal tot bronde. Heb je donker haar? Dit kun je natuurlijk ook laten blonderen. Dit zijn een aantal van de beste trends van dit seizoen voor blond haar:

  • Platina. Platinablond is een tijdje uit geweest, maar nu mag het weer. Deze haarkleur staat niet iedereen, dus vraag je kapper om advies.
  • Babyblond. Dit is een neutrale en lichte kleur blond die bestaat uit verschillende tinten, van platina tot warm blond, eventueel met bijna witte highlights. Deze kleur oogt heel natuurlijk bij verschillende huidskleuren.
  • Koraal. Dit klinkt misschien behoorlijk heftig, maar het effect kan ook een heel subtiele rossige tint zijn. Het is een warme kleur met een hint van roze.
  • Mushroom blond. Dit is een heel moderne, dynamische haarkleur die gevormd wordt door zowel warme als koele tinten. Deze kleur staat dus bijna iedereen.
  • Bronde. Deze kleur ligt tussen blond en bruin haar in en is daardoor ontzettend veelzijdig.
De mooiste haarkleuren voor donker haar

Wil je jouw blonde haar een keer een donkere tint geven? Wil je als brunette dicht bij je natuurlijke haarkleur blijven of heb je geblondeerd haar en wil je weer terug naar een natuurlijker tint? Kies voor een van de volgende trends:

  • Bronde. Ook voor natuurlijk donker haar is dit een prachtige trend!
  • Donkere wortels, lichte punten. Je hoeft die uitgroei niet langer bij te werken! Heb je donker haar? Dan ziet dit er natuurlijker uit dan geheel geblondeerd haar. Deze trend is vooral mooi als je kort haar hebt.
  • Karamel. Warm, maar net niet rood - karamel is een prachtige natuurlijke haartint voor in de zomer en in de winter.
  • Rood. Er zijn ontzettend veel natuurlijke roodtinten, van lichtkoper tot donker mahonie. Je kapper helpt je graag om de beste tint te kiezen voor jouw haar en huidskleur.
  • Egaal donker. Veel trends combineren diverse contrasterende tinten. Is dat niets voor jou? Kies dan voor een egale donkere tint. Je kunt helemaal voor één kleur gaan, maar ook diepte creëren met twee of drie tinten.

Wil je bespreken welke haarkleur mooi bij jou zou staan? Neem vrijblijvend contact op met Pure Hair & Make-Up in Utrecht voor advies over de laatste haartrends en natuurlijke haarkleuren.