Prachtig haar met een keratinebehandeling

Wil je maandenlang gezond en glanzend haar zonder dat je er dagelijks veel aandacht aan hoeft te besteden? Lees meer over keratinebehandelingen in Utrecht.
zaterdag, 14 september, 2019
Maandenlang glanzend haar met een keratinebehandeling

Op vakantie heeft je haar heel wat te verduren: felle zon, zout zeewater en chloor in het zwembadwater maken je haar droger, stugger en pluiziger. En juist op vakantie heb je weinig zin om elke dag met de föhn, stijltang en diverse verzorgings- en stylingsproducten aan de slag te gaan.

Toch wil je dat je haar er prachtig uitziet op al je vakantiefoto’s. Wie wil er nou een bol pluis op vakantie? Een keratinebehandeling is de ultieme oplossing. Deze luxe behandeling zorgt ervoor dat je maandenlang gezond glanzend haar hebt. Maar wat is een keratinebehandeling en waarom is deze duurdere behandeling het geld absoluut waard?

Wat is een keratinebehandeling?

Een keratinebehandeling, ook wel Brazilian blow-dry genoemd, is een semi-permanente haarbehandeling die al jaren ontzettend populair is bij beroemdheden. Je krijgt er namelijk prachtig glad, zacht en pluisvrij haar van en dit effect blijft tot wel vijf maanden, zonder speciale extra zorg – zelfs in de regen.

Je haar wordt behandeld met vloeibare keratine. Dit voedt je haar van binnen en legt een beschermlaagje rond je haar, met een prachtige bos als gevolg. Doordat je de komende maanden geen föhn of stijltang hoeft te gebruiken, bespaar je niet alleen tijd, maar heb je ook minder kans je haar te beschadigen. Je haar zal dus minder snel uitvallen of afbreken.

Een keratinebehandeling, hoe werkt dat?

Wat kun je verwachten van een keratinebehandeling bij Pure Hair & Make-Up in Utrecht? Na het wassen en drogen van je haar bedekt je kapper dit met vloeibare keratine. De keratine blijft ongeveer een halfuur intrekken, waarna je kapper je haar droogföhnt om de keratine in je haar te verzegelen. Het is het beste om je haar de eerste uren na een keratinebehandeling niet te wassen, maar daarna kun je je haar verzorgen zoals je gewend bent. Je kapper adviseert je graag over geschikte shampoos, conditioners en andere haarverzorgingsproducten.

Een keratinebehandeling is geschikt voor elk soort haar, van steil tot kroeshaar en van droog en beschadigd tot gezond. Wil je extra steil haar? Dan raden we je aan de behandeling een of meerdere keren te herhalen. Ook kan je kapper een sterkere keratine gebruiken.

Wil je meer weten over keratinebehandelingen of bespreken wat de specifieke voordelen van een keratinebehandeling voor jouw haar zijn? Neem dan vrijblijvend contact op met Pure Hair & Make-Up in Utrecht. We adviseren je graag.