Hoe vind ik de bruidsmake-up die bij mij past?

De dag dat je trouwt, is een van de mooiste dagen van je leven en je wilt natuurlijk dat deze dag vlekkeloos verloopt. Daarom bereid je alles van tevoren tot in de puntjes voor. Van je trouwjurk tot de bloemen en van de ringen tot de bruidstaart, precies zoals jij dat voor ogen hebt. Zodat je er op jouw dag geen omkijken meer naar hebt.
donderdag, 2 januari, 2020

Waar moet ik op letten?

Een van de zaken die je prima kunt voorbereiden is je bruidsmake-up. Je wilt natuurlijk een hele dag kunnen stralen, zonder uitlopende mascara of geplamuurde wangen, dus is het verstandig ook dit op tijd te regelen. Misschien ben je wel iemand die normaal overdag van de ‘vijf minuten’ make-up is of iemand die zelfs helemaal geen make-up draagt. Of misschien ben je altijd al uitgebreid met jezelf bezig en verlaat je nooit je huis zonder een perfect zittende make-up, het is belangrijk dat je precies weet wat je op jouw belangrijkste dag wilt en ook wie dat voor je gaat verzorgen. Doe je het zelf, kies je voor een vriendin of toch liever voor een professioneel visagiste?

 

Do’s en Don’ts

Of je je eigen make-up nu gaat doen of kiest voor een visagiste, er zijn altijd een aantal do’s en don’ts die voor iedereen gelden. Om je een handje te helpen, zetten we hier de belangrijkste tips voor je op een rijtje.

 

De voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zoek op internet naar foto’s van modellen van bruidsmake-up en maak voor jezelf een moodboard van wat je mooi vindt en wat je wat minder lijkt.

 

Verzorg je huid extra goed

Verzorg je huid in de weken voor je bruiloft extra. Scrub een keer per week (niet vlak voor je trouwdag), neem regelmatig een maskertje, gebruik een hydraterende crème en drink zoveel mogelijk water. Water is de basis voor een stralende huid. Laat zeker je wenkbrauwen professioneel epileren.

 

Gebruik goede producten

Kies altijd voor goede producten, waaronder een goede foundation, een poeder tegen het glimmen en een waterproof mascara. Gebruik daarnaast een fixerende spray over je make-up. Neem je make-up, samen met een deodorant altijd in een tasje mee naar je bruiloft, zodat je jezelf altijd wat op kunt frissen.

 

Oefen een aantal keer

Oefen altijd een aantal keer met het aanbrengen van de make-up en neem foto’s als je tevreden bent met je look. Heb je een visagiste, ga dan zeker voor een proefsessie, zodat je elkaar kunt leren kennen en zij kan beoordelen welke make-up wel en welke niet zo goed voor jou uitpakt.

 

Denk aan je nagels

Als je zo bezig bent, zou je zomaar je nagels kunnen vergeten. Ga voor een mooie French manicure als je normaal geen nagellak gebruikt, of doe eens gek en ga voor rood, mooi rood is namelijk niet lelijk.

 

pas op met contrast

Draag je een witte trouwjurk? Vergeet dan tijdens de proefsessies niet om iets wits aan te trekken. Pas dan kun je zien of de make-up bij je past en of het allemaal niet te veel afsteekt.

 

Wil je advies over jouw bruidsmake-up? Neem dan vrijblijvend contact op met Pure Hair & Make-Up in Utrecht. Samen zorgen we ervoor dat je straks een stralende bruid bent!