Hoe komt het dat het haar grijs wordt?

Bij grijs haar wordt er minder melanine aangemaakt in de haarwortel, waardoor er dus minder pigment in het haar zit en het dus grijs wordt. Bij mensen met echt wit haar wordt er helemaal geen melanine meer aangemaakt en zit er dus helemaal geen kleurpigment meer in het haar.

Meestal zijn de eerste grijze haren die je vind niet zo lang. Dit komt omdat eerst je haar uitvalt waar nog je pigment in zit en daarna maakt je haarzakje een nieuwe haar aan zonder pigment. Deze haar moet natuurlijk eerst een paar centimeter groeien voordat het opvalt. Het haar wat nog pigment heeft, kan niet zomaar grijs worden, tenzij je het met haarverf grijs verft.

Sommige mensen beweren ook dat ze in één nacht grijs zijn geworden. Aangezien je haren met het pigment eerst uit moet vallen voor er een grijze haar voor in de plaats kan komen, is deze bewering niet helemaal waar. Wat wel zo kan zijn is dat je al grijze haren hebt tussen je gekleurde haren en dat door heel veel stress je gekleurde haren uit vallen waardoor de grijze haren meer op vallen. Dit kan namelijk wel in één nacht gebeuren.

Adres

Veilinghavenkade 1
3521 AT Utrecht

Openingstijden

Alleen op afspraak